Instellingen

Sabrina wil ramen Zandpad zelf exploiteren

UTRECHT - De Amsterdamse prostituee Caja van Tolie heeft vrijdag een exploitatievergunning voor raamprostitutie aangevraagd bij de gemeente Utrecht. Van Tolie is bekend als Sabrina en werkte lange tijd zelf op het Zandpad.
Van Tolie heeft het bedrijf Freya Exploitatie BV opgericht en wil dat het Zandpad en de Hardebollenstraat in het centrum van Utrecht uitgroeien toe tot "de beste prostitutiezone van Nederland", voor de prostituees, maar ook voor klanten en omwonenden.
Ze wil als tussenpersoon optreden tussen de eigenaar van de boten en "vrije vrouwen die de ramen per dagdeel huren voor hun prostitutie". In een persbericht zegt ze: "Freya is een serieuze gesprekspartner voor de gemeente en biedt prostituees een veilige, betaalbare werkplek."

WEGRA

Eind juni kondigde burgemeester Wolfsen aan dat alle ramen van exploitant en boteneigenaar Wegra worden gesloten op verdenking van mensenhandel. Eerder waren de ramen van enkele andere kleine exploitanten al dichtgetimmerd. Daardoor kent Utrecht momenteel geen raamprostitutie meer.
Wolfsen heeft gezegd dat zijn besluit niet het definitieve einde van de raamprostitutie in de stad betekent, maar ondanks enkele aanvragen zijn er nog geen nieuwe exploitatievergunningen verstrekt.
Van Tolie hoopt dat de stad nu wel snel over de brug komt: "Des te eerder kan de prostitutie in de regio Utrecht uit de illegaliteit komen en onder goed gereguleerde omstandigheden plaatsvinden. De dames zijn nu blootgesteld aan onnodige risico's."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.