Instellingen

Wielrenamateurs zien Tourstart als grote kans

© RTV Utrecht
UTRECHT - Amateurrenners zijn dolblij met het binnenhalen van de Tourstart. Dat bleek zaterdag op de Dag van de Wielersport in Utrecht.
Wielerverenigingen uit het hele land waren naar het Utrechtse hoofdkantoor van de Rabobank gekomen en hadden het natuurlijk over de Tour sous le Dom: "Het was vrijdagochtend mooi nieuws. Ik kreeg het via de app door en zag al die mooie beelden vanaf het stadhuis met gele vlaggen," aldus Nelly Voogt van de Utrechtse wielerclub Het Stadion.
Nu de Tour echt naar Utrecht komt, is het voor de lokale wielerverenigingen zaak om in actie te komen, want het moet in 2015 niet alleen draaien om het tourcircus. Nelly Voogt: "Ik denk dat wij als vereniging vooral moeten inzetten op de impuls die de Tour geeft aan de verenigingen en het enthousiasme dat er nu in de stad is voor wielrennen."

VERANKERING

Maar Voogt hoopt dat de Tour nog meer oplevert: "Ik denk dat we tijdens de Tour ook veel kunnen doen, zoals side-events en anders activiteiten. Maar ik hoop ook dat als de karavaan weer uit de stad is, er iets van dat enthousiasme over wielrennen in de verenigingen in de stad verankerd is."
De wielerbond heeft in Utrecht laten weten zich hier ook sterk voor te maken: "We moeten kijken hoe we samen met de verenigingen de link van de profsport kunnen leggen naar de breedtesport en de verenigingen in de stad," aldus een woordvoerder.

JEUGD

De verenigingen en de organisatie hebben nog even de tijd om plannen te maken. Een mooi feest wordt het volgens de wielerclubs zeker voor de Bauke Mollema's van de toekomst, zegt Nelly Voogt: "Dat is ook het mooie aan de Tour. De huidige jeugd kan zij aan zij staan met de wielerhelden van nu én dat is natuurlijk fantastisch."
Voor het Grand Départ worden één miljoen bezoekers in Utrecht verwacht. De benodigde tien miljoen euro voor de Tourstart wordt opgehoest door het bedrijfsleven en de gemeente Utrecht. De gemeenteraad stemde donderdagavond in met de financiële onderbouwing van de plannen.

"Wielrenamateurs zien Tourstart als grote kans"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.