Nigtevecht krijgt fietsbrug over Amsterdam-Rijnkanaal

NIGTEVECHT - Ten zuiden van Nigtevecht komt definitief een fietsbrug te liggen over het Amsterdam-Rijnkanaal. De gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht en de provincies Utrecht en Noord-Holland hebben dat bekendgemaakt.
De brug komt te liggen tussen de betonfabriek en de sportvelden. Doordat de fietsbrug hier goed aan kan sluiten op de Vreelandseweg, ontstaat een verkeersveilige en recreatief aantrekkelijke route, zeggen de bestuurders. De gemeente Stichtse Vecht gaat daarnaast de situatie op de kruising Raadhuisstraat-Oostkanaaldijk-Dorpsstraat verbeteren.
De Dorpsraad had liever gezien dat er een alternatieve oversteek zou komen bij De Punt, maar de provincies en gemeenten vinden dat plan onder meer te duur. Voor de uitvoering zou bovendien nog een aanvullende onderzoek nodig zijn.
Woensdag 20 november vindt in het Dorpshuis in Nigtevecht nog een een informatieavond plaats voor bewoners en andere belanghebbenden. Op deze avond lichten bestuurders van de betrokken overheden hun besluit toe en kunnen inwoners vragen stellen over de plannen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.