Isabella nieuwe lijsttrekker PvdA Utrecht

UTRECHT - Gilbert Isabella is de nieuwe lijsttrekker van de PvdA in Utrecht. De huidige wethouder won zaterdagavond de voorverkiezingen, de zogeheten primaries.
Isabella haalde bijna de helft van de stemmen. In totaal stemden bijna 700 mensen, van wie een derde geen lid is van de partij. Het was voor het eerst dat ook niet-leden mochten meestemmen. Partijvoorzitter Hans Spekman is enthousiast over de opkomst en is blij dat zijn doel, meer mensen betrekken bij de politiek, bereikt is.

KWESTIE VAN DER ROEST

Gilbert Isabella bedankt iedereen die hem gesteund heeft en vooral zijn campagneteam. HIj is blij met zijn lijstrekkersschap en laat RTV Utrecht weten de gemeenteraadsverkiezingen zeker vol vertrouwen tegemoet te zien. De partij liep onlangs namelijk een flinke deuk op, toen bleek dat raadslid Bert van der Roest geld had gestolen van de daklozenkrant.
Isabella denkt echter dat hij op de inhoud mensen weer kan overtuigen van zijn partij: "Overal waar ik ben geweest komt het onderwerp even langs. Het is natuurlijk een te ernstig vergrijp waar je niet zomaar overheen kunt stappen. Maar het gedrag van één kan je natuurlijk niet de hele partij aanrekenen. En ik heb gemerkt dat iedereen dankzij de bijeenkomsten en gesprekken wel goed snapt wat ik aan het doen ben."

'SPORTIEVE STRIJD'

Gilbert won de verkiezingen overigens van twee partijgenoten. Raadslid Marleen Haage eindigde op de twee plaats met 30,8 procent van de stemmen. Gadiza Bouazani, ook raadslid voor de sociaaldemocraten, behaalde 21,3 procent van de stemmen. De twee politica spreken van een sportieve strijd en willen de krachten de komende tijd bundelen.

Gilbert Isabella over de lijsttrekkersverkiezing van de PvdA Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.