Kettingzaag in zieke bomen Nieuwegein

NIEUWEGEIN - In Nieuwegein is begonnen met het omzagen van tientallen zieke kastanjes die een gevaar vormen voor de omgeving.
De bomen zijn aangetast door een bacterie die al jaren huishoudt in de provincie. De infectie laat de kastanjes langzaam sterven en daardoor kunnen er spontaan takken afbreken. Volgens een bomendeskundige staat de gemeente Nieuwegein machteloos.
Behalve kastanjes worden er in Nieuwegein ook elzen, iepen en een linde gekapt. Ook die bomen zijn ziek en gevaarlijk voor hun omgeving.
Locaties waar bomen worden gekapt:
Helling, Irenestraat, Wierselaan, Lekboulevard, Ankermonde, Acaciastraat, Kastanjestraat, Graaf Ottolaan, Graaf Florisweg, Jutphasestraatweg, Batauweg, Elandweide, Hamelweide, Heemraadsweide, Hermelijnweide, Herteweide, Hooierweide, Ingelandsweide, Roskamweide, Ossewagedrift, Perzikgaarde, Walnootgaarde, Appelvink, Ganzenpad, Groenling, Parelduiker, Randijk, Roerdomplaan, Sneeuwgans, Zeearend, Zuidstedeweg, Harmonielaan, Bazuinlaan, Mozartplantsoen, Park Kokkebogaard, Ravelstraat, Sweelincklaan, IJsselsteinseweg en Symfonielaan.

Verslaggever Leonie de Jong bij omzagen van de bomen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.