Instellingen

Alarmbelletjes tegen zakkenrollers City Plaza

© Politie
NIEUWEGEIN - In het Nieuwegeinse winkelcentrum City Plaza zijn alarmbelletjes uitgedeeld in de strijd tegen zakkenrollers. De zogenoemde Tinkle Alarms kunnen aan een portemonnee of aan de rits van een tas worden bevestigd. Als een dief de portemonnee pakt of tas openritst, gaat het belletje rinkelen.
Het winkelend publiek in City Plaza kreeg afgelopen weekend ook flyers uitgereikt waarin werd gewaarschuwd voor zakkenrollers. Het ging om een actie van de gemeente, politie en winkeliers.

SINTERKLAAS

"We merken dat op de drukke winkeldagen voor Sinterklaas zakkenrollers vaker toeslaan", vertelt wijkagent Sander Jansen. "Daarom willen we winkelpubliek alert maken op dieven die in een onbewaakt ogenblik supersnel toeslaan. Met name oudere vrouwen met handtassen en moeders met kinderwagens zijn een geliefd slachtoffer om te rollen. Deze doelgroep spreken wij in het bijzonder aan."

SMOES

"Zakkenrollers slaan vaak op een onbewaakt moment toe of spreken mensen met een smoes of vaag verhaal aan. Een handlanger slaat dan toe", legt Jansen uit. "Het beste is om je portemonnee zo dicht mogelijk op je lichaam te dragen. En laat je niet afleiden door personen die je niet kent, ook al komen zij vriendelijk over."
Tijdens de intocht van Sinterklaas, aanstaande zaterdag, houden gemeente en politie opnieuw extra toezicht op City Plaza. Ook dan worden er weer flyers en alarmbelletjes uitgedeeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.