Instellingen

Wegra: Seksboten Zandpad bijna allemaal verhuurd

© RTV Utrecht
UTRECHT - Exploitant Wegra zegt dat binnen een paar weken alle seksboten aan het Utrechtse Zandpad verhuurd zullen zijn.
Afgelopen week heeft het bedrijf afspraken gemaakt met de prostituee Sabrina. Die wil de helft van de boten aan het Zandpad en alle ramen aan de Hardebollenstraat huren. Wegra zegt twee huurders te hebben voor de rest: dat contract wordt waarschijnlijk snel getekend.
Wegra was deze zomer zelf de grootste speler aan het Zandpad, maar de gemeente Utrecht heeft de vergunning van de exploitant ingetrokken omdat er sprake zou zijn van mensenhandel.
Omdat de boten op het Zandpad bijna allemaal van Wegra zijn, kan de gemeente deze niet afpakken. Daarom gaat het bedrijf de bootjes verhuren.
Woordvoerder Cees Jobben van Wegra: "We zijn niet gelukkig met deze situatie, maar we zijn genoodzaakt om de boten te verhuren aan derden, anders gaan we failliet." De boten aan het Zandpad en de panden aan de Hardenbollenstraat staan nu al vier maanden leeg en dat kost het bedrijf veel geld.

MACHA'S

Inmiddels is van vier partijen bekend dat ze prostituees aan het werk willen zetten op het Zandpad. Eén van die partijen is de Macha's: een coöperatie van prostituees. Zij beschuldigen Wegra ervan veel te hoge huren te vragen omdat deze bijna alle seksboten in bezit heeft. Een prostituee zou daardoor het dubbele aan huur kwijt zijn.
Volgens Wegra is dat verhaal onzin en zijn de prijzen niet gestegen: "Er blijft voldoende over om een gezonde exploitatie op te zetten. Het lijkt wel alsof de Macha's binnen één jaar miljonair willen worden." De woordvoerder van Wegra benadrukt dat er wel contracten zijn getekend met de prostituee Sabrina.

RECHTSZAAK

Wegra start deze week een nieuwe rechtszaak tegen de gemeente: "Men verschuilt zich achter geheime documentatie. Ik denk dat we een deel inmiddels in handen hebben en daaruit blijkt niks. Dus ik ben in de volle overtuiging dat we de rechtszaak winnen." Wegra hoopt daardoor de schade te kunnen verhalen.
Wegra zal door de verhuur van de boten nooit meer zelf prostituees aan het werk kunnen zetten, ook niet als ze de rechtszaak winnen: "Dat zit er niet meer in. We verhuren de boten nu en trekken ons terug als exploitant."
Overigens gaat de gemeente alle nieuwe exploitanten eerst nog zorgvuldig doorlichten voordat die een vergunning krijgen en ook daadwerkelijk aan de slag kunnen op het Zandpad en de Hardebollenstraat.

Wegra start nieuwe rechtszaak tegen gemeente Utrecht
Wegra: Seksboten Zandpad bijna allemaal verhuurd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.