Verdachte ondergrondse wietfabriek langer vast

ZEIST/UTRECHT - De 61-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de ondergrondse wietkwekerij die in het voorjaar in Zeist werd ontdekt, is onschuldig. Dat zei zijn advocaat dinsdag tijdens een voorbereidende zitting in de rechtbank in Utrecht.
De kwekerij in het bos bij de Ericaweg bestond uit een gangenstelsel en vier ondergrondse ruimtes, waar onder meer dieselagregaten en ongeveer 2.200 wietplanten stonden. Justitie gaat er vanuit dat de installatie zeker acht jaar heeft gedraaid. Het zou de eigenaren miljoenen euro's hebben opgeleverd.

INSPECTIE

Volgens de advocaat liet de verdachte de grond inspecteren toen hij die aan de provincie wilde verkopen. Als hij van de ondergrondse kwekerij had geweten, had hij dat nooit laten doen, aldus de raadsman.
De officier van justitie benadrukte dat de verdachte op het perceel in het bos woonde en van de kwekerij moet hebben geweten. Bovendien werkte hij vaker met hennep. De advocaat bevestigde dat zijn cliënt drie keer eerder is aangehouden in verband met hennepzaken, maar dat hij er deze keer echt niets mee te maken heeft.
Het onderzoek naar de professionele wietfabriek loopt nog. De man die dinsdag voor de rechter stond, is de enige die tot nu toe voor de zaak is opgepakt, maar kan volgens de politie nooit alleen hebben gehandeld.

FRUSTRATIE

De advocaat van de verdachte wilde dat zijn cliënt werd vrijgelaten, maar de rechtbank ging daar niet in mee. Dat leidde tot frustratie bij de 61-jarige verdachte: "Ze maken me kapot! Ik heb er niks mee te maken. Ik ga in hoger beroep!"
De zaak gaat eind januari verder.

Verdachte ondergrondse wietfabriek langer vast

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.