Wolfsen bezorgd om aanpak jeugdbendes

UTRECHT - Burgemeester Wolfsen van Utrecht vreest dat de succesvolle aanpak van jeugdbendes in gevaar komt door bezuinigingen op Justitie. Dat zegt hij tegen RTV Utrecht.
Het kabinet maakte dinsdag bekend dat het aantal criminele jeugdbendes fors is gedaald door een nieuwe aanpak, waarbij kopstukken worden opgepakt en hun broertjes en vriendjes intensief worden begeleid.
Utrecht stond aan de basis van die methode, maar die werkt alleen als er nauw wordt samengewerkt door de gemeente, politie, jeugdwerk en justitie, zegt burgemeester Wolfsen. Bovendien moet er worden ingezet voor de lange termijn.
"Op het Openbaar Ministerie wordt heel fors bezuinigd, ik geloof zelfs iets van 25 procent. Daar maken we ons echt zorgen over. Want als wij ons best doen, de politie doet zijn best, maar zo'n zaak stagneert bij het OM of bij de rechtbank, dan heb je nog niks", aldus Wolfsen.
De burgemeester heeft zijn zorgen overgebracht aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie, maar of de succesvolle aanpak van criminele jeugdbendes uit de wind wordt gehouden, is nog de vraag.

Burgemeester Wolfsen uit zijn zorgen over aanpak jeugdbendes

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.