Verbouwing Fort bij 't Hemeltje voorbeeld voor buitenland

HOUTEN - Internationale experts uit elf Europese landen, Indonesië, Brazilië en de Verenigde Staten zijn onder de indruk van de forten in de regio Utrecht. Ze brachten dinsdag een bezoek aan Fort bij 't Hemeltje in Houten, omdat dat wordt omgetoverd tot een bedrijvencomplex.
Het fort, dat eigendom is van Staatsbosbeheer, trekt met deze verbouwing wereldwijd de aandacht. Zo zijn vertegenwoordigers van een Indonesisch bedrijf naar Houten afgereisd om kennis uit te wisselen met de Nederlanders over onder meer duurzaamheid.
Het bedrijf beheert talloze forten die door de eeuwen heen gebouwd werden door de Nederlanders. Vierhonderd tot vijfhonderd forten staan leeg, maar het bedrijf wil ze vanwege de historie niet verloren laten gaan. Het Indonesische bedrijf hoopt dat de Nederlanders daarbij kunnen helpen.
Fort bij 't Hemeltje krijgt na de verbouwing een nieuwe bestemming. Simpele voorzieningen zijn er niet, dus er moet veel gebeuren om ze geschikt te maken als bedrijvencomplex. De verwachting is dat in april 2014 de eerste bedrijven hun intrek zullen nemen in het verbouwde fort.

Buitenlandse interesse voor fort in Houten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.