Waterschap zet omstreden belastingverhoging door

PROVINCIE UTRECHT - Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zet een forse belastingverhoging door. Het algemeen bestuur van het waterschap stemde woensdag in met een tariefwijziging, ondanks bezwaren van twaalf Utrechtse gemeenten.
Volgens de gemeenten betekent de verandering dat sommige inwoners in het gebied van De Stichtse Rijnlanden volgend jaar fors meer aan lokale lasten zullen betalen.
De verhoging komt door een nieuwe rekenmethode. Die houdt in dat boeren minder gaan betalen en gemeenten met veel wegen meer. Die gemeenten zeggen de kosten te moeten doorberekenen aan de inwoners.

VERDUBBELING

De gemeenten vrezen een verdubbeling van het tarief. Stichtse Rijnlanden houdt het op 40 tot 50 procent. De provincie moet nog wel met de tariefwijziging akkoord gaan. Als dat gebeurt, gaan de tarieven per 1 januari 2014 omhoog.
Zo'n twaalf Utrechtse gemeenten, waaronder Bunnik, Lopik, Nieuwegein en Utrecht, zijn tegen de tariefwijziging in actie gekomen en gaan bezwaar aantekenen tegen de beslissing van het Hoogheemraadschap.

Wethouder Weierink van Montfoort is tegen de tariefwijziging

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.