RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Provincie blijft bij besluit over Woudenbergse varkensfokker

1/2
WOUDENBERG/PROVINCIE UTRECHT -

De provincie Utrecht gaat haar standpunt over een conflict met een varkensfokker in Woudenberg opnieuw uitleggen aan de Nationale Ombudsman. Die had daar voor de tweede keer om gevraagd.

De boer uit Woudenberg gaf duizenden euro's uit voor een verhuizing van zijn bedrijf, omdat de provincie zijn land aan de natuur wilde teruggeven. Omdat het plan uiteindelijk niet haalbaar bleek, trok de provincie zich terug.

De fokker zegt dat hij intussen tienduizend euro had uitgegeven en dat de provincie die zou moeten vergoeden. De provincie weigerde eerder een schadevergoeding toe te kennen en zegt na een tweede brief van de ombudsman de zaak opnieuw toe te lichten.

Volgens een woordvoerder van de provincie zijn over de claim van de varkensfokker twee keer vragen gesteld en een interpellatiedebat gevoerd. De Staten, met uitzondering van de PVV en SP, staan inmiddels achter het besluit dat de schade een ondernemersrisico is dat bij de Woudenberger ligt. Bovendien zou het toekennen van een vergoeding precedenten scheppen, omdat er meer partijen betrokken waren bij het gesneuvelde natuurplan.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -