Twintig Duitse tips over Heulmeisje

MAARSBERGEN - De nieuwe media-aandacht voor het Heulmeisje heeft in Duitsland twintig nieuwe tips opgeleverd. Daarbij hoorde de politie onder meer vijf namen van meisjes die in de jaren zeventig vermist raakten.
Het onbekende kind werd in 1976 dood gevonden op een parkeerplaats bij Maarsbergen. De politie heeft deze week een nieuwe gezichtsreconstructie openbaar gemaakt. Omdat ze vermoedelijk uit Duitsland kwam, kreeg de zaak ook aandacht in een opsporingsprogramma van de Duitse ZDF. In Nederland leverde de tv-aandacht in Opsporing Verzocht en Bureau Hengeveld eerder deze week al dertig tips op.
Van het Heulmeisje is door forensisch onderzoek inmiddels bekend dat ze de eerste 7 jaar van haar leven in de Duitse Eifel heeft gewoond. De laatste maanden van haar leven bracht ze waarschijnlijk in Oost-Europa door. Het meisje kreeg zeker een jaar zeer eenzijdige voeding. Dat kan er volgens de politie op wijzen dat ze gevangen gehouden is. Volgens nieuwe onderzoeksgegevens wordt haar leeftijd geschat op 12 tot 15 jaar oud.