RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

GroenLinks Utrecht: windmolens in polder Rijnenburg

UTRECHT -

GroenLinks in Utrecht geeft de windmolenplannen niet op. Nu Lage Weide als locatie is afgeschoten, heeft de partij haar zinnen gezet op polder Rijnenburg.

De bouwplannen voor het gebied ten zuiden van de A12, grenzend aan Nieuwegein, zijn door de crisis voorlopig van de baan en dus is er volgens de partij ruimte voor windturbines.

De grootste fractie in Utrecht stelt dat de economische terugverdientijd van een windmolen minder dan tien jaar is en dat eventuele toekomstige ontwikkeling van Rijnenburg niet in de weg wordt gezeten. GroenLinks wil dat het bestemmingsplan voor de polder wordt gewijzigd en dient tijdens het begrotingsdebat een motie in.

Lage Weide was lange tijd in beeld als locatie voor windmolens. Het plan leidde tot veel onrust onder omwonenden die voor overlast vreesden. Het stadsbestuur bleek eind oktober nipt voor (4 tegen 3), maar een raadsmeerderheid stemde tegen windmolens op Lage Weide.

D66 en PvdA gaven aan wel open te staan voor een alternatief. GroenLinks komt daar nu dus mee. De partij wijst erop dat de duurzame doelstellingen van de gemeenteraad niet haalbaar zijn zonder windenergie.

GroenLinks krijgt alvast steun van de ChristenUnie, Leefbaar Utrecht en CDA. De VVD laat weten tegen te zijn. De partij wil geen windmolens in stedelijk gebied.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -