PVV'er ontvlucht Utrecht na doodsbedreiging

PROVINCIE UTRECHT - Een voormalig beleidsmedewerker van de PVV-Statenfractie is Utrecht ontvlucht na bedreigingen. De 22-jarige Tomas Kok is anderhalf jaar geleden met de dood bedreigd.
Volgens hem heeft een groep mannen zich voor zijn huis verzameld om een aanslag op hem te plegen. "Ze hadden messen, spikes en kettingen bij zich", zegt Kok tegen RTV Utrecht. Een huisgenoot van de oud-beleidsmedewerker hoorde de mannen praten over een aanslag en belde Kok op. "Ik ben niet naar huis gegaan, maar ben ondergedoken", zegt hij.
De politie bevestigt dat er aangifte is gedaan van bedreiging. "Wij zijn direct daarna een onderzoek gestart, maar de mogelijke daders zijn nooit gepakt", zegt politiewoordvoerder Leonie Bosselaar. Ook Statenlid René Dercksen is op de hoogte van de bedreigingen.
"Hij heeft mij direct gebeld. Ik heb toen contact opgenomen met Roel Robbertsen, destijds de Commissaris van de Koningin in Utrecht. Daarna heb ik de NCTB (Nationaal Coördinator Terrorisme Bestrijding) gebeld".
Kok voelde zich niet meer veilig in Utrecht en is verhuisd naar Leiden. Vanwege zijn verhuizing kon hij, naar eigen zeggen, zijn werkzaamheden voor de PVV-Statenfractie niet voortzetten. Inmiddels is hij duo-raadslid voor Leefbaar Leiden. "Ik ben sindsdien niet meer bedreigd, en bang ben ik ook niet".
Volgens de voormalig beleidsmedewerker is hij de enige PVV medewerker in Utrecht die bedreigd is. "Dat heeft er denk ik mee te maken dat ik actief ben op Twitter en in een Islamitische buurt woonde, namelijk in de omgeving van de Amsterdamsestraatweg."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.