Warm welkom voor Sinterklaas in regio

PROVINCIE UTRECHT - Sint Nicolaas zal dit weekend in veel plaatsen in de regio zijn gezicht laten zien. De Sint is zaterdag onder meer aangekomen in Amersfoort, Veenendaal, Woerden, Nieuwegein, Soest en Amerongen.
De Sint deed de regio pas aan, nadat hij zaterdagmorgen officieel in Nederland is gearriveerd. Dat was in Groningen, waar de boot aanmeerde in de Zuiderhaven. Vervolgens heeft hij zijn navigatie aangezet en van zijn stoomboot een speedboot moeten maken, want hij werd niet veel later verwacht in onze regio.
In Amersfoort stonden duizenden kinderen aan de waterkant, toen de stoomboot op de Grote Koppel aanmeerde. Eenmaal voet aan wal gezet, liep Sinterklaas via fietsbrug 't Sasje naar het Eemplein, waar hij welkom geheten werd door burgemeester Bolsius.
Hij zette ook voet aan de grond in Rhenen. Zijn komst was nog even spannend, want door de opheffing van de winkeliersvereniging was de intocht in Rhenen onzeker. Buurgemeente Veenendaal bood aan om de Rhenense kinderen dan te ontvangen, maar van dat aanbod hoeft uiteindelijk geen gebruik te worden gemaakt.

ZONDAG

In Utrecht komt de goedheiligman dit keer niet aan op zaterdag, maar een dag later, op zondag 17 november. Ondanks een ingezakte kade, zal de Sint zoals altijd na een vaartocht vanaf Ledig Erf voet aan wal zetten bij de Weerdsluis. De organisatie verwacht dat 25.000 mensen hem welkom heten in de Domstad.
Dat is niet de enige intocht in Utrecht. Een kleine week later, op zaterdag 23 november, wordt hij ingehaald in het Amaliapark en gaat dan door Leidsche Rijn naar winkelcentrum Parkwijk Ook in onder meer Abcoude, Baarn, Houten, De Bilt en Wijk bij Duurstede zal de Sint pas volgende week arriveren.
Niet overal gebruikt de goedheiligman en zijn gevolg een boot. Op sommige plaatsen rijdt hij op zijn paard Amerigo de gemeente binnen, maar soms maakt hij gebruik van ander vervoer. Zo reed hij zaterdag met zijn Zwarte Pieten per tram de gemeente Nieuwegein binnen en kwam hij in een koets naar Mijdrecht.
HEEFT U FOTO'S VAN EEN INTOCHT? STUUR DIE DAN NAAR FOTO@RTVUTRECHT.NL. DE LEUKSTE WORDEN ONLINE GEPLAATST EN OP TV GETOOND!

Organisatie in Woerden zenuwachtig over komst Sinterklaas
De Sint is klaar voor Amerongen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.