Sinterklaasintocht Utrecht nog nooit zo druk

UTRECHT - De intocht van Sinterklaas in Utrecht was nog nooit zo druk als dit jaar. Dat zegt organisator Luc Dietz. Zondag kwamen er 40.000 bezoekers op de intocht af en dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Toen kwamen er 25.000 mensen.
De Utrechtse intocht was dit jaar voor het eerst op zondag. Tot vorig jaar kwam de Sint altijd vlak na de landelijke intocht op tv naar Utrecht. Door Sinterklaas op zondag binnen te halen, werd ook de Koopzondag gestimuleerd.
Er waren geen incidenten tijdens de intocht. Vooraf bestond bij de organisatie van sommige Sinterklaasintochten in het land de angst dat het kinderfeest verstoord zou worden door mensen die Zwarte Piet racistisch vinden. Dat gebeurde niet: het evenement verliep zoals gepland.
De Sint begon zijn bezoek aan de Domstad met een rondvaart door de Utrechtse grachten. Uiteindelijk stapte hij bij de Bemuurde Weerd uit de boot en ging vanaf daar op zijn paard Amerigo naar het Janskerkhof.
Het was nog even de vraag of de traditionele aankomstplek op de Bemuurde Weerd dit jaar wel gebruikt kon worden omdat de Oostzijde van de kademuur onlangs instortte. Door dat gedeelte af te zetten voor het publiek kon de Bemuurde Weerd toch als aankomstplek dienen.
Ook in andere gemeentes in de provincie Utrecht werd de Sint enthousiast binnengehaald. Waar hij nog niet is ontvangen, komt hij volgend weekend aan.

Sinterklaasintocht Utrecht nog nooit zo druk
Foto's van de intochten in de provincie Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.