Uitzetting Dennis (8) tot 30 november uitgesteld

UTRECHT - De uitzetting van de 8-jarige Dennis uit Utrecht is tien dagen uitgesteld. De jongen woont in het AZC in Utrecht maar is in Nederland geboren en dreigt samen met zijn moeder het land uit te worden uitgezet.
Voor het weekend hoorden Dennis en zijn moeder dat zij zich deze week moeten melden in het Friese Burgum waar uitgeprocedeerde asielzoekers worden voorbereid op een vertrek uit Nederland. Dat is nu uitgesteld tot 30 november. Ook kijkt de immigratiedienst opnieuw naar het geval van Dennis.
Dennis zijn moeder is uitgeprocedeerd en de jongen zou niet in aanmerking komen voor een kinderpardon. Volgens een betrokkene is dit omdat hij gedurende zijn leven niet altijd onder toezicht van de overheid heeft gestaan.
Zo zou het gezin niet altijd in officiële opvangplekken van het Rijk hebben gezeten maar ook gebruik hebben gemaakt van opvang van gemeentes en particuliere organisaties.
De kinderen in groep 5 van de St. Dominicusschool in Utrecht zijn verdrietig over het plotselinge vertrek van hun klasgenootje. Zij snappen er niets van dat Dennis weg moet uit Nederland en zijn daarom met een aantal ouders een handtekeningenactie gestart. Die is via internet te tekenen.

8-jarige Dennis uit Utrecht dreigt te worden uitgezet

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.