"Burgemeester sloot pizzeria Driebergen ten onrechte"

© RTV Utrecht
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Pizzeria La Gondola in Driebergen is ten onrechte door burgemeester Naafs gesloten. Dat zegt de advocaat van restauranteigenaar El Bachier Boughrara.
Boughrara werd vorige week vrijgesproken van het bezit van cocaïne en het witwassen van geld. Die verdenking was eerder voor Naafs aanleiding het restaurant in het centrum van het dorp te sluiten. Nu de eigenaar is vrijgesproken, was de sluiting dus onterecht, stelt advocaat Ivo Sigmond.

SCHADEVERGOEDING

Hij eist daarom een forse schadevergoeding. "Als je als burgemeester op deze manier op een verkeerd spoor zit, dan ben je echt aansprakelijk voor de schade en dat gaat ook gebeuren. Dat zal enkele tienduizenden euro's zijn, als je er vanuit gaat dat hij al vanaf mei ten onrechte dicht is."
De eigenaar zit nu al maanden zonder inkomsten. "Mijn gezin wordt ook gedupeerd. Mijn kinderen worden erop aangesproken op school. 'Je vader is een crimineel', zeggen ze. Dat is pijnlijk."
Burgemeester Naafs heeft nog geen toestemming gegeven om het restaurant weer te openen. Hij laat in een schriftelijke reactie aan RTV Utrecht weten eerst de uitspraak van de rechter te bekijken, maar geeft wel aan dat er 'nieuwe feiten en omstandigheden' zijn.

"Naafs sloot pizzeria ten onrechte"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.