Instellingen

Man doodgeschoten in Leidsche Rijn, dader nog spoorloos

LEIDSCHE RIJN - In Leidsche Rijn is dinsdagochtend een dode man gevonden. De politie bevestigt dat de 41-jarige Utrechter door een misdrijf om het leven is gekomen. Wie de man heeft doodgeschoten, is onduidelijk. Er wordt nog gezocht naar de dader.

HELIKOPTER

Boven Leidsche Rijn vloog rond het middaguur een politiehelikopter. Dat had wel te maken met de moord, maar de vlucht zou vooral bedoeld zijn om het gebied goed in kaart te brengen.
De politie deed verder urenlang onderzoek in de woning aan de Eschersingel. Ook is er een buurtonderzoek begonnen.
Het slachtoffer verbleef volgens de politie in de woning aan de Eschersingel waar hij werd gevonden, maar het is nog onduidelijk of hij ook de officiële bewoner was. Meerdere buurtbewoners hebben midden in de nacht schoten gehoord. 's Ochtends rond 8 uur is het lichaam in de deuropening gevonden.

OVERSTUUR

Kort na de ontdekking van het lichaam rond 8:00 uur, stapte een jonge vrouw uit een auto die erg overstuur was. Ze riep naar een agent dat het om haar broer zou gaan en dat "ze hem hebben vermoord". De agent hield haar tegen, zodat ze niet naar de woning kon komen.
Later meldde zich opnieuw iemand die zei familie te zijn. De politie heeft iedereen doorgestuurd naar het politiebureau in De Meern.

ONRUSTIG

Buren zeggen dat het vaker onrustig was in de woning. De politie zegt de geruchten over huiselijk geweld te kennen en betrekt die in het onderzoek. Ook bevestigt een woordvoerder dat de politie er eerder aan de deur is geweest.

Politie bevestigt dat man is doodgeschoten
"Slachtoffer Leidsche Rijn werd doodgeschoten"
Man vermoord in Leidsche Rijn, dader nog spoorloos

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.