Tweede slachtoffer in Utrechtse verkrachtingszaak

UTRECHT - Het onderzoek naar een vekrachting in Utrecht is uitgebreid met een nieuwe zaak. Uit onderzoek van de recherche blijkt dat er afgelopen zomer een vergelijkbaar incident is geweest.
Op 14 juni werd een toen 18-jarige vrouw gedwongen tot seksuele handelingen. Het slachtoffer liep rond 03.10 uur over de Nieuwegracht, toen zij ter hoogte van de Catharijnesteeg door een onbekende man werd gedwongen de steeg in te gaan.
Toen de vrouw aangaf geen geld te hebben, dwong de man haar tot seksuele handelingen. Vermoedelijk kwam de verdachte uit de richting van de Dom. Na het incident liep hij de Nieuwegracht op.
De gebeurtenis lijkt veel op een incident dat recenter plaatsvond, op donderdag 14 november. Op de Kerkstraat in Utrecht werd toen een 18-jarige Utrechtse vrouw aangesproken. Ook deze nacht wilde een man geld van de vrouw en dwong hij de vrouw daarna tot seksuele handelingen. De verdachte verdween daarna richting de Kruisdwarsstraat/Tulpstraat.

GETUIGEN

De recherche zoekt getuigen omdat het aannemelijk is dat het om dezelfde dader gaat. Getuigen wordt gevraagd zich te melden bij de politie, in het bijzonder een Indonesische of Aziatische getuige die op 14 juni in de buurt van de Catharijnesteeg door het slachtoffer werd aangesproken.

SIGNALEMENT

Het gaat om een man tussen de 30 en 40 jaar oud van 1.80 tot 1.90 meter. Hij heeft een donkere huidskleur, mogelijk van Antilliaans of Surinaams. De verdachte is kaal of heeft kort haar en een normaal tot slank postuur. De politie spreekt over een mogelijk slungelig type.
De verdachte spreekt goed Nederlands en droeg op 14 november een blauwe spijkerbroek en een donkere gewatteerde jas. Op 14 juni droeg de man donkere kleding.

WHATSAPP

Op berichtendienst WhatsApp circuleren al een tijdje berichten over de schokkende zaak, die met name onder vrouwen voor veel onrust zorgen. In de berichten roepen mensen elkaar op om 's nachts op straat goed uit te kijken en wordt vrouwen op het hart gedrukt niet alleen over straat te gaan.

Politie: Er zijn overeenkomsten in het signalement
Reportage over verkrachter in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.