Instellingen

Utrecht is meest actieve gemeente op Twitter

UTRECHT - De gemeente Utrecht is in de provincie het meest actief op Twitter. De berichtendienst voor korte boodschappen is heel populair in Nederland en veel bestuurders laten via twitter weten waarmee ze bezig zijn.
In Utrecht kunnen burgers ook vragen stellen via Twitter - en dat blijken ze massaal te doen: er komen 180 vragen per maand binnen. Onder meer Peter-Paul Hellings van het klantencontact-centrum probeert ze te beantwoorden.
Utrecht beantwoordt vragen op Twitter over het algemeen binnen een dag. Wethouder Kreijkamp is zelf ook actief op Twitter, en hij vindt het belangrijk dat de gemeente op zoveel mogelijk manieren met inwoners praat:
Burgemeester Joost van Oostrum van Rhenen, zijn collega Wouter Kolf van Veenendaal én Martijn Ostendorp uit Bunnik zijn alle drie fanatieke Twitteraars. Ze laten dan ook geregeld van zich horen via Twitter. Het platform is voor steeds meer gemeenten een middel om direct te communiceren met de inwoners. Utrecht doet het dus goed op Twitter, maar het kan altijd beter, zegt de Utrechtse social analist Jaap van Zessen.
Utrecht is niet de enige gemeente die fanatiek twittert. Ook Amersfoort antwoordt bewoners die bijvoorbeeld vragen hebben over wegwerkzaamheden in hun buurt. En dat is een goede zaak, zegt Jaap van Zessen. Gemeente beginnen steeds fanatieker te twitteren, maar er is dus ook nog genoeg werk aan de winkel voor gemeenten in onze regio. Dat erkent ook Utrecht, zegt Peter Paul Helling.

Utrecht is meest actieve gemeente op Twitter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.