Instellingen

PvdA: Kinderpardon niet versoepelen

UTRECHT - De PvdA is niet van plan om de regels rond het kinderpardon te versoepelen zodat driehonderd kinderen extra in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. Dat bleek woensdag tijdens het Tweede Kamerdebat over de begroting Justitie.
De partij volgt de koers van regeringspartner VVD, maar stelt wel dat staatssecretaris Teeven in bepaalde gevallen een uitzondering kan maken.
In Utrecht speelt momenteel de kwestie rond de 8-jarige Dennis uit Utrecht. Hoewel de jongen in Nederland geboren en getogen is, dreigt hij te worden uitgezet naar Burundi. Hij komt volgens de regels niet in aanmerking voor het kinderpardon, een wet die het mogelijk maakt om in Nederland gewortelde kinderen een verblijfsvergunning te kunnen geven.

TEEVEN

Staatssecretaris Teeven (VVD) wilde woensdag niet ingaan op de zaak van Dennis omdat de zaak nog onder de rechter is. Voor de microfoon van RTV Utrecht zei hij dat alle media-aandacht de zaak van Dennis niet helpt.

ONGEPAST

VVD-Kamerlid Azmani liet na vragen van GroenLinks weten dat hij het debat over het kinderpardon niet opnieuw wil voeren. Azmani noemde het ongepast om op individuele zaken in te gaan.
Dennis, die in het azc in Oog in Al woont, hoorde deze week dat hij naar Burundi wordt uitgewezen omdat de asielaanvraag van zijn moeder is afgewezen. De 8-jarige jongen kan geen beroep doen op het huidige kinderpardon, omdat hij niet aan de voorwaarden van Justitie voldoet. Zo heeft hij niet zijn hele leven onder toezicht van de Rijksoverheid gestaan.
De ChristenUnie en GroenLinks komen op voor Dennis. Ook hebben inmiddels ongeveer 25.000 mensen de petitie getekend tegen de uitzetting.

GroenLinks-Kamerlid Van Tongeren in debat met VVD-Kamerlid Azmani
Teeven over de zaak van Dennis

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.