Instellingen

Philadelphia Zorg schrapt 900 banen

AMERSFOORT - Philadelphia Zorg schrapt de komende twee jaar 900 banen. Hoeveel gedwongen ontslagen daarbij zullen vallen, is nog niet duidelijk.
De 7600 medewerkers van de zorginstelling uit Amersfoort kregen het nieuws woensdagochtend te horen. Volgens bestuursvoorzitter Greet Prins kan een deel van de ontslagen opgevangen worden door natuurlijk verloop en doordat mensen vrijwillig weggaan, maar "gedwongen ontslagen zijn onvermijdelijk", aldus Prins.
In de ondersteunende functies verdwijnen zo'n 300 banen, onder het verzorgend personeel en de begeleiders ongeveer 600. Een aantal locaties sluit. Het proces moet eind 2015 voltooid zijn.

AWBZ

Philadelphia voelt zich gedwongen tot de ontslagen door de bezuinigingen van de overheid op de AWBZ. Die gaat in 2015 deels over naar de gemeenten. Door de bezuinigingen heeft de zorginstelling in 2014 al 10 miljoen euro minder te besteden.
Prins: "De komende jaren loopt dat op tot 40 miljoen." De bestuursvoorzitter noemt de ontslagronde nodig voor het voortbestaan van de organisatie.
Philadelphia doet aan gehandicaptenzorg op verschillende locaties in het land.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.