Radio M Utrecht best beluisterde publieke zender in provincie

PROVINCIE UTRECHT - Radio M Utrecht heeft een nieuw luistercijferrecord behaald. Het is nu de best beluisterde publieke zender van de provincie.
Wekelijks stemmen bijna 160.000 luisteraars af op Radio M Utrecht. Het marktaandeel is gestegen van 8,1 naar 9,5 procent. Naar de landelijke zenders Radio 1, Radio 2 en 3FM luisteren in de provincie Utrecht minder mensen. Het is voor het eerst dat Radio M Utrecht deze koppositie heeft weten te bereiken.
"Natuurlijk zijn we heel trots op dit resultaat en is het onze ambitie om deze positie verder uit te bouwen", zegt algemeen directeur Paul van der Lugt.
"Deze cijfers tonen aan dat onder de inwoners van de provincie grote behoefte is aan een goede publieke regionale omroep, die door bezuinigingen helaas steeds verder onder druk is komen te staan", aldus Van der Lugt.
Als commerciële omroepen worden meegerekend, dan is Q-Music het best beluisterde station. Het onderzoek is gedaan in september en oktober door GFK Intomart, dat de luistercijfers van alle radiozenders in heel Nederland bijhoudt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.