Instellingen

Doodgeschoten man Leidsche Rijn zat in criminele circuit

LEIDSCHE RIJN - De man die dinsdag in Leidsche Rijn werd vermoord, zat in het criminele circuit. Hij is veelvuldig in contact geweest met politie en justitie.
In september van dit jaar moest de 41-jarige Altan S. nog terecht staan voor het witwassen van geld, bedreigingen en het bezit van harddrugs. Ook was hij volgens het AD in 2006 betrokken bij een zware mishandeling van een lid van een Turks-Duitse bende die aan vrouwenhandel deed.
De bende stuurde destijds zwaarbewapende mannen naar Utrecht om Altan te grazen te nemen. De politie heeft de mannen kunnen aanhouden, maar tot een veroordeling is het nooit gekomen. Volgens de rechter is het niet bewezen dat de mannen S. mishandeld hebben.

AFSPRAAK

Bronnen rondom Altan melden dat hij afgelopen zaterdag nog een mysterieuze afspraak had, maar weten niet met wie en waarover. De advocaat van S. betreurt zijn dood en wil verder weinig kwijt over zijn cliënt.
Volgens buurtgenoten woonde de man de laatste tijd alleen aan de Eschersingel, al kwamen er wel geregeld 'vreemde' mensen bij hem over de vloer. Zijn partner zou inmiddels het huis uitgevlucht zijn vanwege huiselijk geweld. Vorig jaar deed de politie nog een inval bij S. thuis, nadat hij ernstige bedreigingen had geuit tegen zijn partner.
S. werd dinsdagochtend rond 08.00 uur dood gevonden in de deuropening van zijn huis. Volgens de politie is hij door kogels om het leven gekomen. Buren hadden schoten gehoord.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.