Buurtonderzoek na moord Leidsche Rijn

LEIDSCHE RIJN - De politie Utrecht heeft buurtonderzoek gedaan naar aanleiding van de moord aan de Eschersingel in Leidsche Rijn.
De 41-jarige Altan S. werd dinsdagochtend doodgeschoten in de deuropening van zijn huis. Politiemensen gingen woensdagavond langs de deuren om in kaart te brengen wat buurtbewoners hebben gezien.
Volgens hen woonde de man de laatste tijd alleen aan de Eschersingel, al kwamen er wel met enige regelmaat 'vreemde' mensen bij hem over de vloer. Zijn partner zou het huis uitgevlucht zijn vanwege huiselijk geweld. Vorig jaar deed de politie nog een inval bij S. thuis, nadat hij ernstige bedreigingen had geuit tegen zijn partner.
S. zat in het criminele circuit. Hij is veelvuldig in contact geweest met politie en justitie. In september van dit jaar moest hij nog terecht staan voor het witwassen van geld, bedreigingen en het bezit van harddrugs. Ook was hij volgens het AD in 2006 betrokken bij een zware mishandeling van een lid van een Turks-Duitse bende die aan vrouwenhandel deed.
De bende stuurde destijds zwaarbewapende mannen naar Utrecht om Altan te grazen te nemen. De politie heeft de mannen kunnen aanhouden, maar tot een veroordeling is het nooit gekomen. Volgens de rechter is het niet bewezen dat de mannen S. mishandeld hebben.
Bronnen rondom Altan melden dat hij afgelopen zaterdag nog een mysterieuze afspraak had, maar weten niet met wie en waarover. De advocaat van S. betreurt zijn dood en wil verder weinig kwijt over zijn cliënt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.