Instellingen

Straatverlichting Soest wéér kapot

SOEST - In Soest is woensdagavond opnieuw de straatverlichting uitgevallen. Volgens de gemeente gaat het om de omgeving van de Veenbesstraat.
Netbeheerder Stedin probeert de storing te verhelpen. De verlichting zal in ieder geval de hele nacht uit zijn, meldt de gemeente.
D66 in Soest uitte onlangs al klachten over de lantaarnpalen in het dorp. Volgens de partij is de straatverlichting in dertig dagen achttien keer uitgevallen.
Afgelopen weekend was op verschillende plaatsen in Soest het geval. Het is volgens de gemeente nog niet bekend wat de oorzaak hiervan was. Wel is bekend dat het defect zat bij de Veenbesstraat.
Volgens Stedin is niet alleen in Soest, maar in vrijwel alle gemeentes een piek in het aantal storingen te zien. Een woordvoerder zei eerder dat een toename van het aantal storingen past bij de tijd van het jaar. "Het wordt eerder donker en valt meer op, dus mensen melden het sneller. Daarbij draagt onstuimig weer ook bij aan de uitval. Boomwortels kunnen bijvoorbeeld aan kabels trekken."
In Soest gaat het volgens Stedin om dertien incidenten in de afgelopen maand. De overige vijf storingen kunnen in een enkele paal of lamp zijn geweest. Dat valt dan onder verantwoordelijkheid van de gemeente.
Op de website van netbeheerder Stedin staat dat mensen met klachten hun eigen gemeente moeten bellen en dat ernaar gestreefd wordt om de meeste klachten binnen vijf dagen te verhelpen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.