Instellingen

Amersfoort past plannen Vathorst aan

AMERSFOORT - Amersfoort heeft de plannen voor een deel van Vathorst flink aangepast om de miljoenverliezen op de vinexwijk binnen de perken te houden. De gemeente heeft een akkoord bereikt met betrokken projectontwikkelaars en bouwbedrijven. Zeker is dat de aanpassingen tientallen miljoenen gaan kosten.
De huizenmarkt in Vathorst staat al jaren onder druk vanwege dalende woningprijzen en minder vraag naar vooral dure woningen. Daarom worden de komende jaren minder woningen gebouwd en zullen de nieuwe huizen minder prijzig worden. Ook zullen er meer vrije kavels worden uitgegeven en is de financiering voor de ontwikkelaars aangepast.
Door de nieuwe plannen loopt de uiteindelijke oplevering van Vathorst acht jaar vertraging op. De wijk is door het uitstel pas in 2026 voltooid. Volgens het gemeentebestuur kunnen door de aangepaste plannen de verliezen in de hand worden gehouden.
De gemeenteraad moet nog over de plannen beslissen. Als die het akkoord goedkeurt, dan maakt het stadsbestuur soortgelijke plannen voor Vathorst West en Noord.

Wethouder Bert Lubbinge over de aangepaste plannen
Amersfoort past plannen Vathorst aan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.