Instellingen

SP A'foort: open deuren daklozenopvang

AMERSFOORT - De SP in Amersfoort dringt er bij de gemeente op aan om de winteropvang voor daklozen toch zo snel mogelijk te openen. De opening staat gepland op 15 december, maar dat vindt de partij onverantwoord laat.
Het wordt kouder en als mensen dan nog een maand op straat moeten slapen, betekent dat grote gezondheidsrisico's voor de zwervers, zegt de socialistische fractie in de gemeenteraad.
De winteropvang gaat verhuizen, maar dat mag geen reden zijn om de zwervers nog op straat te laten slapen, zegt de SP. "Mocht de aanstaande verplaatsing van de winteropvang aan de Koppelweg een beletsel vormen, zoekt u dan met grote spoed naar alternatieve locaties zoals leegstaand gemeentelijk vastgoed", schrijft de fractie aan het stadsbestuur.
Een particuliere organisatie heeft al wel de deuren voor daklozen geopend, maar de SP vindt dat een taak voor de overheid. Als de gemeentelijke winteropvang niet snel geopend kan worden, zou Amersfoort de particuliere organisatie in ieder geval financieel moeten ondersteunen, zegt de SP.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.