Mitros zet bejaarde verzamelaar uit huis

UTRECHT - Woningbouwvereniging Mitros heeft donderdag een bejaarde man uit zijn Utrechtse huurwoning gezet. Mitros wil niet ingaan op de zaak vanwege de privacy van de man, maar zegt wel dat er al jaren vruchteloos overleg is gepleegd met betrokkene.
Marco Lanen moet de woning, waarvoor hij altijd huur betaalde, na meer dan vijftig jaar verlaten. Hij is verwoed verzamelaar en heeft veel spullen in zijn huis staan. Voor hem is de uithuisplaatsing een drama, want hij kan nergens naartoe met zijn huisraad.
De bejaarde man wordt bijgestaan door een goede vriend en die erkent dat zijn huis erg vol is, maar zegt dat dat geen reden tot uithuisplaatsing mag zijn. "Zo woon ik zelf ook niet, maar de heer Lanen voelt zich er wél erg prettig bij, dan mag dat toch?", vraag hij zich af.
Bovendien heeft Lanen geen goede advocaat, zegt de huisvriend. Die heeft verzuimd om bezwaar tegen de uithuisplaatsing in te dienen. Er is inmiddels beroep aangetekend, maar Mitros wil dat niet afwachten en wil zo snel mogelijk tot ontruiming overgaan. Volgens de corporatie is er sprake van brandgevaar.
De PvdA in de stad trekt zich het lot van de man aan. Raadslid Bulent Isik heeft nog geprobeerd te bemiddelen. Nu dat niet is gelukt, heeft Isik ervoor gezorgd dat Lanen een plek krijgt in de nachtopvang van de gemeente.

Mitros zet bejaarde verzamelaar uit huis

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.