Instellingen

Nachtelijk onderzoek naar verkrachtingen

© Koert Walraven
UTRECHT - In het oosten van de stad Utrecht heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag onderzoek gedaan vanwege verkrachtingen in de straat. Zo ondervroegen agenten uitgaanspubliek en voorbijgangers.
Afgelopen donderdag werd in de Kerkstraat 's nachts een vrouw verkracht en er lijkt een verband met de verkrachting van enkele maanden geleden in de Catharijnesteeg.
De agenten stonden onder meer op de Nachtegaalstraat, Mgr. van de Weteringstraat en de Kruisdwarsstraat, maar hadden vanwege de kou weinig aanspraak. Wel werden enkele jongedames aangesproken. Die gaven aan flink geschrokken te zijn en voortaan in groepen naar huis te gaan.
Of de actie al belangrijke informatie heeft opgeleverd is nog niet bekend. De politie kon nog niet zeggen of er meer passantenonderzoeken zullen volgen.
De verkrachter is een man tussen de 30 en 40 jaar van 1.80 tot 1.90 meter. Hij heeft een donkere huidskleur, mogelijk is het een Antilliaan of Surinamer. De man is volgens de politie een slungelig type.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.