Instellingen

KNMI krijgt nieuwe directeur

© Valerie Kuypers, ANP
BILTHOVEN - Gerard van der Steenhoven gaat per 1 februari aan de slag als hoofddirecteur van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI). Dat meldt de Universiteit Twente, waar Van der Steenhoven nu nog werkt.
Bij het KNMI volgt Van der Steenhoven de huidige directeur Frits Bouwer op, die na tien jaar vertrekt. Van der Steenhoven krijgt onder meer de taak om een reorganisatie van het meteorologisch instituut door te voeren.
"Ik heb het volste vertrouwen dat dit de juiste man op de juiste plek is om het KNMI te begeleiden in het veranderproces", zegt Siebe Riedstra, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

TWENTE

Van der Steenhoven is momenteel nog decaan van de faculteit Technische Natuurwetenschappen. Het bestuur van de UT ondersteunt hem in zijn aanstelling.
"Dat Gerard van der Steenhoven door dit prestigieuze instituut is benaderd is eervol. Het is fantastisch dat hij voor deze positie wordt gevraagd en het biedt kansen voor de samenwerking tussen het KNMI en de Universiteit Twente", zegt UT-bestuursvoorzitter Victor van der Chijs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.