Nog geen besluit over lot Dennis

DEN HAAG - De Tweede Kamer heeft donderdagavond nog tot laat gedebatteerd over het kinderpardon. Maar een echt besluit is er nog niet genomen over de driehonderd kinderen, die mogelijk het land uit moeten.
Eén van die kinderen is de Utrechtse Dennis. De 8-jarige jongen hoorde deze week dat hij naar Burundi wordt uitgewezen. Hij kan geen beroep doen op het huidige pardon, omdat hij niet aan de voorwaarden van Justitie voldoet.
Die zegt dat Dennis altijd onder toezicht van het Rijk heeft gestaan, maar hij werd lange tijd juist door de gemeente in de gaten gehouden. De ChristenUnie diende daarom twee moties in, zodat Dennis tóch in Utrecht kan blijven.
Uiteindelijk beslist de Tweede Kamer dinsdag over de plannen, maar staatssecretaris Teeven ziet niets in het voorstel van de ChristenUnie. De steun van de coalitiepartij zal doorslaggevend zijn voor een kamermeerderheid, maar die partij vindt dat de wet gehandhaafd moet worden.
Dennis moet volgende week al verhuizen naar een Fries uitzetcentrum. Zijn advocaat Gerben Dijkman hoopt dan ook dat de ingediende moties dat nog kunnen tegenhouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.