"Einde methadon A.B.C.-straat is niet einde overlast"

UTRECHT - De onrust rond de verslavingskliniek van Victas in de Utrechtse A.B.C.-straat is nog niet weggenomen. Donderdag liet zorginstelling Victas weten dat er geen methadon meer wordt verstrekt vanuit de A.B.C.-straat, maar de buren zeggen dat daarmee geen einde komt aan de overlast.
Tegen RTV Utrecht erkende Victasbestuurder Herman Geerdink dat een verslavingskliniek altijd wel voor overlast zal zorgen, ook nu de methadonverstrekking naar de Tolsteegsingel zal verhuizen. Voor buren een teken dat de kliniek moet sluiten.
De verhuizing van de methadonverstrekking is gebeurd op voorspraak van het CDA in Utrecht. De partij is blij dat verslaafden nu niet meer naar de A.B.C.-straat moeten, maar vindt de nieuwe plek ook niet geschikt. "Zoiets moet gewoon niet in een woongebied plaatsvinden", zegt fractievoorzitter Sander van Waveren.
Het CDA pleit er daarom voor om de methadonverstrekking vanaf volgend jaar bij het nieuwe Stadskantoor aan het Jaarbeursplein te laten plaatsvinden. Daartoe waren overigens al plannen, maar die stuitten op verzet van de VVD, die een 'junkenplein' wil voorkomen bij het station.
Wethouder Everhardt van Volksgezondheid zegt dat de zaak zijn aandacht heeft en dat hij samen met Victas naar een oplossing zoekt.

"Einde methadon A.B.C.-straat is niet einde overlast"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.