Instellingen

Overvallers Veenendaalse juwelier gevlucht met buit

© Bjorn Appel, Videovalley
VEENENDAAL - In Veenendaal is vrijdagavond Horlogerie van Manen aan de Hoogstraat overvallen. De politie begon direct met een grote zoekactie naar de daders. Daarvoor heeft ook een politiehelikopter enige tijd boven Veenendaal gehangen.
De overvallers kwamen vlak voor sluitingstijd binnen, zo rond 20.45 uur. Ze bedreigden het personeel en de klanten met een wapen. De politie wil niets kwijt over het soort wapen dat de overvallers hebben gebruikt.
De criminelen verlieten de winkel vervolgens met buit, maar de politie kon niet zeggen hoeveel is meegenomen. Een getuige zegt dat er lege cassettes op de grond van de winkel liggen.

SCOOTER

Direct na de overval ging er een Burgernetmelding uit, waarin werd opgeroepen om te zoeken naar twee mensen op een scooter met kenteken MT-FG-87. Ze zouden een zwarte en een rode helm hebben gedragen. Na een uur werd de oproep ingetrokken, met de mededeling dat de twee niet zijn gevonden.
Het is de tweede keer binnen twee jaar dat Horlogerie van Manen doelwit is van overvallers. In februari 2012 probeerden criminelen de vitrines in te slaan, maar toen lukte dat niet.
Opmerkelijk is dat het kenteken van de scooter ook voorkomt in een bericht van Opsporing Verzocht over een overval op een juwelier in Volendam. Die scooter is later teruggevonden en teruggebracht naar de eigenaar in Amsterdam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.