Juwelier weer open na drama

VEENENDAAL - De schrik zit er flink in bij de eigenaar en het personeel van Horlogerie van Manen in Veenendaal. De winkel aan de Hoogstraat was vrijdagavond vlak voor sluitingstijd doelwit van een gewapende overval. De twee daders bedreigden medewerkers en klanten met een wapen. Daarna vertrokken ze met de buit op een blauwe scooter.
Begin 2012 was het al eens raak bij Van Manen. Toen werd er niets buitgemaakt. Ook is er een ramkraak geweest bij de juwelier. Horlogerie van Manen was zaterdag gewoon weer open, maar het personeel is nog diep geschokt en wilde ook niet voor de camera reageren. Zaterdag was de overval het gesprek van de dag in Veenendaal.
De overvallers zijn nog altijd spoorloos ondanks een zoekactie met onder meer een politiehelikopter. Duidelijk is wel dat de scooter waarmee ze vluchtten op 12 oktober is gestolen in Amsterdam.
Ook de vluchtroute van overvallers is bekend. De twee zijn over het Verlaat gereden, via de Valleistraat en de Sirius. Daarna gingen ze een stuk over het gras om de scooter achter te laten tussen de moskee en een flat op de Pollux.
De politie wil graag meer getuigen gespreken.

Overval op juwelier gesprek van de dag in Veenendaal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.