Instellingen

Jaar cel geëist voor mishandeling in Utrecht na taxirit

© RTV Utrecht
UTRECHT - Tegen een taxichauffeur die in Utrecht een klant zou hebben mishandeld, is een jaar celstraf geëist.
De vrouwelijke klant pakte een jaar geleden na het stappen in Amersfoort de taxi naar Utrecht. Daarvoor zou een vaste prijs zijn afgesproken.
In Utrecht bleek de vrouw niet genoeg geld op zak te hebben. Zij wilde gaan pinnen op de hoek van de Rijnlaan en de Balijelaan maar zag daar om onduidelijke redenen van af. Volgens de vrouw had zij al een groot deel van het bedrag betaald maar de taxichauffeur zegt niks ontvangen te hebben.
Toen de vrouw wilde weglopen, pakte de chauffeur uit Amsterdam haar beet waarop ze viel. De vrouw werd later met een bloedende hoofdwond op straat gevonden. De taxichauffeur was foetsie. Toen de politie hem later wist te vinden, ontkende hij de vrouw te hebben mishandeld.
Ondanks het feit dat er geen getuigen of videobeelden van het incident zijn, gaat de officier van justitie er van uit dat de chauffeur de vrouw heeft mishandeld. Het scenario dat de vrouw beroofd zou zijn nadat de chauffeur was weggereden, doet het Openbaar Ministerie van de hand. Bovendien legde de Amsterdammer volgens het OM wisselende verklaringen af en had hij vervalste rittenkaarten bij zich.
Daarom wil het OM dat de man twaalf maanden de cel in gaat en 6800 euro aan het slachtoffer betaalt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.