Instellingen

Filiaalhouders SNS: faillissement in zicht

UTRECHT - Zelfstandige SNS-filiaalhouders waarschuwen in een brandbrief voor grote financiële problemen. Er zijn al kantoren failliet gegaan en voor andere filiaalhouders dreigt hetzelfde lot, staat in de brief die in handen is van de NOS.
De problemen zijn ontstaan omdat de zelfstandige bankondernemers die werken onder de SNS-naam geen provisie meer ontvangen op verkochte verzekeringsproducten. Ook hebben ze extra administratieve lasten door nieuwe boekhoudregels en geeft de Utrechtse bank veel minder uit aan marketing.
In de vertrouwelijke brief die op 15 november is verstuurd, waarschuwen de filiaalhouders dat het franchisemodel van SNS dreigt te mislukken, schrijft de NOS. Ze hebben het hoofdkantoor twee weken de tijd gegeven om te reageren.

OVERLEG

"Wij hopen nog steeds om in goed onderling overleg tot een voor alle partijen wenselijke oplossing te komen. Wat wij echter wel ervaren is dat het geduld bij iedereen nu echt op is", staat volgens de NOS in de brief.
SNS Bank laat weten dat er vóór het einde van het jaar een oplossing wordt verwacht. De Utrechtse instelling werft overigens nog steeds ondernemers die een franchise van bank willen starten. Onder meer in Baarn, Soest en Mijdrecht is er nog ruimte voor een kantoor, laat SNS weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.