Verdachte mishandeling Nobelstraat naar Pieter Baan Centrum

UTRECHT - De man die op de Nobelstraat in Utrecht een 18-jarige jongen in coma sloeg met een plank vol spijkers, moet naar het Pieter Baan Centrum voor onderzoek. Dat was de wens van de Officier van Justitie tijdens de rechtszaak die woensdagochtend diende.
Direct na de gebeurtenis op 1 juli van dit jaar werd geadviseerd om de verdachte psychiatrisch te onderzoeken. De Woerdenaar wilde daar niet aan meewerken, waarna Justitie aandrong op observatie bij het Pieter Baan Centrum.
In augustus gaf de man aan toch mee te willen werken, maar tijdens de zitting op woensdag bleek dat de verdachte daar maar gedeeltelijk aan heeft meegewerkt. De 31-jarige verdachte gaf tijdens de gevoerde gesprekken maar weinig blijk van ziektebesef. De rechtbank stemde woensdag daarom in met het verzoek van de officier.

MISHANDELING

De 31-jarige Woerdenaar kreeg afgelopen zomer ruzie met een 18-jarige leerling van het Bonifatius College. De verdachte probeerde een fiets te stelen en duwde daarbij een meisje omver.
Het slachtoffer greep in, maar werd vervolgens door de man uit Woerden geslagen met een palletplank waar meerdere spijkers uitstaken. De jongen kwam hard op straat terecht en raakte lange tijd in coma en gedeeltelijk verlamd.
Justitie vervolgt de man uit Woerden nu voor poging tot doodslag. De zaak wordt naar verwachting op 27 maart inhoudelijk behandeld. Op 12 februari staat een pro-formazitting gepland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.