Eis 7 jaar cel voor gewelddadige pooier

UTRECHT - Tegen een 29-jarige gewelddadige pooier uit Utrecht is in hoger beroep een straf geëist van zeven jaar cel. Ook zou de man schadevergoeding moeten betalen aan zijn destijds 18-jarige slachtoffer.
De man zou de vrouw in de periode van 2007 tot 2009 hebben gedwongen in de prostitutie te werken, voornamelijk in Antwerpen. "Ze was volkomen in de greep van verdachte, werd door hem mishandeld en haar familie werd door hem bedreigd", zei de advocaat-generaal op de zitting in Arnhem.
"Het slachtoffer heeft door toedoen van verdachte duizenden verkrachtingen moeten ondergaan in de 214 dagen en nachten dat zij in Antwerpen was. Nooit was er sprake van vrijwillige of gewenste seks", aldus het OM. "Het slachtoffer is voor haar leven beschadigd."

SCHADEVERGOEDING

De advocaat-generaal wil dan ook dat de man lang achter de tralies komt. Ook zou de Utrechter 194.000 euro schadevergoeding moeten betalen aan de vrouw. Ook zou hij ruim 140.000 euro aan de staat moeten betalen.
De man was eerder door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en het betalen van een schadevergoeding van 50.000 euro. De Utrechter was het daar niet mee eens en stelde zelf hoger beroep in.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.