Kans op komst Bieb++ steeds kleiner

UTRECHT - Het Utrechtse raadslid René Kuijper van GroenRechts is tegen de komst van de Bieb++ op het Smakkelaarsveld. Dat zegt hij tegen RTV Utrecht. Daarmee is de komst van het prestigeproject in het Utrechtse Stationsgebied nog onzekerder geworden.
Dinsdagmiddag liet GroenLinks al onverwacht weten tegen het gebouw te zijn. D66 is nog niet overtuigd dat het gebouw er moet komen, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de partij de eigen wethouder Everhardt afvalt, die verantwoordelijk is voor het Stationsgebied.
Door de afwijzing van GroenLinks en nu ook GroenRechts, ligt de sleutel nu bij de ChristenUnie, die dinsdag aangaf nog niet te weten of ze vóór of tegen gaan stemmen. De ChristenUnie maakt zich zorgen over de financiële exploitatie van het complex.

BEGROTING

De partij heeft weinig vertrouwen in de cijfers zoals die tot nu toe gepresenteerd zijn. Alleen als het college met een sluitende begroting en degelijke cijfers komt is de partij bereid in te stemmen met de plannen voor de Bieb++.
Wethouder Everhardt, die over het Stationsgebied gaat, heeft gezegd dat het afblazen van de Bieb++ miljoenen euro's kost. Er ligt al een ontwerp en er is ook al een projectontwikkelaar gevonden.
In het beoogde gebouw op het Smakkelaarsveld zijn behalve de bibliotheek en de filmzalen van 't Hoogt, ook een parkeergarage, fietsenstallingen, werkplekken en woningen gepland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.