Instellingen

Chaos bij Utrechtse eenmansfractie GroenRechts

UTRECHT - Het Utrechtse raadslid René Kuijper zegt dat hij nog steeds als GroenRechts in de gemeenteraad zit. Kuijper liet dat dinsdag weten aan RTV Utrecht. Eerder zeiden andere leden van GroenRechts dat Kuijper uit de partij is gezet.
Kuijper weigert echter een andere naam aan te nemen. Hij stond op de lijst voor Trots op Nederland. Bij het uiteenvallen van die partij wijzigde hij de naam in GroenRechts. Hij wil onder deze vlag doorgaan tot aan de verkiezingen maart volgend jaar.
GroenRechts liet zijn fractievoorzitter vallen nadat hij aangaf niet op de kieslijst van de partij te willen staan bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ook wordt hem verweten dat hij contacten heeft met de Partij Vrij Utrecht van Wim Vreeswijk, die in het verleden voor de nationalistische Centrumpartij en Het Nederlands Blok in de Utrechtse raad zat.

BESTUREN

Op de website van GroenRechts staat nog steeds vermeld dat Kuijper de fractievoorzitter is. Volgens fractiemedewerker Derk Tegelberg kent GroenRechts in Utrecht op dit moment twee besturen. Van het ene bestuur is Kuijpers de voorzitter, het andere bestuur wordt onder andere gevormd door leden van de landelijke partij. Ook Tegelberg zelf zit in het bestuur dat van Kuijpers af wil.
Tegelberg is ook de fractiemedewerker van het raadslid Kuijper, maar die baan wil hij niet opgeven omdat hij niet in de bijstand terecht wil komen. Volgens Tegelberg heeft de partij in Utrecht in totaal vier leden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.