Instellingen

Tourdirectie presenteert parcours rond Domtoren

© Facebook Le Tour Utrecht
UTRECHT - Tijdens een persconferentie in Parijs wordt vanmorgen het parcours van de Utrechtse start van de Tour de France van 2015 bekendgemaakt. De proloog wordt verreden in Utrecht. Ook de eerste etappe vertrekt vanuit de Domstad.
Wethouder Spigt van sport liet eerder weten dat de Domtoren een prominente rol gaat spelen in het parcours. Na de bekendmaking neemt een select gezelschap de trein naar Utrecht, waar burgemeester Aleid Wolfsen later op de dag samen met Tourbaas Christian Prudhomme op de fiets stapt naar de Winkel van Sinkel aan de Oudegracht.
Op die locatie vindt een tweede persconferentie plaats, waar 'Le Grand Départ' verder wordt toegelicht. Ook de bekendmaking van de locatie van de ploegenpresentatie staat op het programma. In de avond staan er allerlei festiviteiten in de binnenstad van Utrecht gepland.

ZEELAND

Begin deze maand werd bekend dat de Ronde van Frankrijk in 2015 in Utrecht van start gaat. Op zaterdag 4 juli wordt de proloog gereden in de Domstad. Geruchten gaan dat de Tour-karavaan daarna Zeeland aandoet. Omroep Zeeland meldde eerder deze week dat tourorganisator ASO duizend hotelkamers in Zeeland heeft geboekt voor 5 juli 2015.
RTV Utrecht is bij de persconferenties aanwezig en brengt de hele dag op radio, televisie en internet het laatste nieuws over de Tourstart in Utrecht.

Voorbeschouwing door verslaggever Bert Kous vanuit Parijs

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.