Ramkraakverdachten Amersfoort horen celstraffen eisen

AMERSFOORT - Justitie eist celstraffen tegen drie Roemenen die worden verdacht van een dubbele ramkraak in de Amersfoortse binnenstad. De verdachten zouden afgelopen zomer winkels hebben geramd in de Langestraat.
Afgelopen zomer werden in één nacht twee winkels geramd in de Langestraat, met auto's die eerder die dag gestolen waren. Een Ford Escort reed 's nachts elektronicazaak Dixons binnen, terwijl een Suzuki computerwinkel A-Mac ramde.

GROTE SCHADE

In beide gevallen namen de verdachten voor tienduizenden euro's aan spullen mee. Ze veroorzaakten ook grote schade aan de pui van de winkels.
De mannen vluchtten in een derde auto, een Opel Vectra die ook gestolen was. De politie wist hen kort daarop klem te rijden op de A28. Een van de verdachten sloeg op de vlucht, maar werd even later drijfnat uit een weiland gevist.

GEVANGENISSTRAF

Tegen twee mannen eist het Openbaar Ministerie 22 maanden gevangenisstraf. De derde verdachte hoorde 18 maanden eisen, waarvan 4 voorwaardelijk. Wat Justitie betreft krijgt hij een lagere straf, omdat hij openheid van zaken heeft gegeven.
Uit camerabeelden blijkt dat er nog een vierde man bij de ramkraken betrokken is, maar die is spoorloos. De drie verdachten die voor de rechter verschenen zijn 20, 23 en 40 jaar oud en komen uit Roemenië. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.