Dennis mag iets langer in Utrecht blijven

UTRECHT - Het achtjarige asielzoekertje Dennis hoeft vrijdag nog niet naar Amersfoort te verhuizen. De rechtbank in Utrecht heeft de staatssecretaris gevraagd om de verhuizing uit te stellen tot de rechter heeft geoordeeld of Dennis naar het uitzetcentrum in Amersfoort moet of niet.
Woensdag kregen Dennis en zijn moeder te horen dat ze vrijdag moeten vertrekken uit het AZC in de Utrechtse wijk Oog in Al. Oorspronkelijk zou het gezin moeten verhuizen naar een uitzetcentrum in Friesland. Later bleek er in Amersfoort ook plek.
Om de verhuizing naar Friesland te voorkomen, stapten Dennis en zijn moeder naar de rechter. Later tekenden ze ook bezwaar aan tegen de verhuizing naar Amersfoort. De rechter heeft nu aan de staatssecretaris gevraagd om de verhuizing naar een uitzetcentrum in Amersfoort te staken totdat de rechtbank een oordeel heeft geveld.
De moeder van Dennis moet met haar kinderen het land uit omdat zij illegaal is. Ook zou de Keniase hebben gelogen over haar afkomst. Dennis is geboren in Nederland, maar hij komt niet in aanmerking voor het kinderpardon omdat hij niet zijn hele leven onder toezicht van het Rijk heeft gestaan.
Veel mensen hebben aangegeven dat ze willen dat Dennis blijft. Een petitie is inmiddels meer dan 35.000 keer ondertekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.