RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woning Utrechts PvdA-raadslid decor dodelijke ripdeal

UTRECHT -

De ripdeal die voorafging aan een dodelijke schietpartij op de Falklanddreef in 2012 vond plaats in de woning van PvdA-raadslid Bouchra Dibi. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Utrecht.

Bij de schietpartij voor de deur van de portiekflat in Overvecht kwam een 20-jarige Amsterdammer om het leven. Hij was samen met twee vrienden naar Utrecht gekomen om een grote partij hasj te stelen.

De criminelen ontmoetten elkaar in de woning van Dibi, die zelf op vakantie was. Eenmaal binnen bedreigden de Amsterdammers de Utrechtse verkopers met een vuurwapen. Nadat ze de hasj hadden afgegeven, werden de mannen vastgebonden en opgesloten in de woning.


SCHIETPARTIJ

In paniek wist ťťn van hen een vriend te bellen, die voor de deur stond te wachten. Buiten ontstond vervolgens een schietpartij tussen de drugsdealers. Eťn van de rippers kwam daarbij om het leven.

De schutter zelf, later veroordeeld tot 10 jaar cel, werd geraakt in zijn been. Verschillende buurtbewoners, waaronder kinderen, waren getuigen van de schotenwisseling.


NIET BETROKKEN

Dibi werd snel daarna door de recherche gebeld dat er iets aan de hand was in haar woning. Volgens Justitie heeft ze niets met de criminele activiteiten te maken. Dibi: "Ik werd op mijn vakantieadres gebeld door de politie dat ze mijn huis wilden onderzoeken. Ik schrok enorm en ben direct zonder mijn gezin naar Utrecht teruggekeerd."

"Een familielid had de sleutel van mijn woning. Met dat familielid heb ik direct na het incident al het contact verbroken. Ik wist niet wat er speelde. Dat zoiets in je huis kan gebeuren... Daar hou je totaal geen rekening mee. Het was een nachtmerrie", zegt Dibi tegen RTV Utrecht.


RECHTBANK

De mannen die in de woning werden vastgebonden na de ripdeal zijn door de rechtbank veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een werkstraf van 200 uur.

De twee Amsterdammers, die tijdens de schietpartij op de vlucht sloegen en kort daarna door de politie werden overmeesterd, zitten een celstraf uit van zes en drie jaar. Komende dinsdag dient voor het Hof in Arnhem het hoger beroep. Ook het familielid van Dibi moet dan voorkomen.

De hasj waar de deal om draaide is nooit teruggevonden. De vriend van de verkopers zou de drugs direct na de dodelijke schietpartij op zijn vlucht in een vuilnisbak hebben gegooid. Hij zegt zich niet meer te herinneren waar dat was.


PVDA

Fractievoorzitter Ruben Post was niet op de hoogte van het incident in de woning van Dibi. "Ik wist alleen dat ze door omstandigheden eerder van vakantie was teruggekeerd. Het is een privťkwestie en staat volledig los van onze PvdA-fractie. Ze is een uitstekend raadslid. Ze werkt keihard voor de stad", zegt Post.

"Of ze het ons had moeten vertellen? Nee, het zou een ander verhaal zijn als ze er zelf bij betrokken was. Dat is niet zo. Wij hebben veel vertrouwen in haar raadslidmaatschap. Dit nieuws verandert daar niets aan", zegt de fractievoorzitter van de PvdA tegen RTV Utrecht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -