"Positie van Amersfoortse PvdA-top ter discussie"

AMERSFOORT - Het onderzoek naar het verdwenen geld van stichting PvdA Amersfoort Aktief is af. Dat heeft de partijvoorzitter bevestigd tegenover RTV Utrecht. Uit vertrouwelijke informatie blijkt dat de conclusies er niet om liegen en de positie van meerdere partijkopstukken zou ter discussie staan.
Uit de kas van de PvdA-stichting zijn de afgelopen jaren mogelijk tienduizenden euro's verdwenen. De kwestie kwam aan het licht na de verdwijning van het inmiddels overleden PvdA-raadslid Ramón Smits Alvarez. De Amersfoortse sociaaldemocraten besloten daarom om adviesbureau PriceWaterhouseCoopers onderzoek te laten doen naar de partijkas en het toezicht erop.

SCHULD

Familievriend en oud-wethouder Arriën Kruyt bevestigde vorige maand tijdens de afscheidsdienst van Smits Alvarez al vermoedens dat die een greep uit de kas heeft gedaan. Hij refereerde daarbij ook openhartig naar de financiële problemen van Smits Alvarez. Uit het onderzoek zou blijken dat PvdA-wethouder Rob van Muilekom en kandidaat-lijsttrekker Wanda Dijkstra als medebestuursleden onvoldoende toezicht hebben gehouden op het geld. De positie van Van Muilekom als wethouder zou ter discussie staan en Dijkstra zou mogelijk geen lijsttrekker meer kunnen worden de komende gemeenteraadsverkiezingen.

TOEZICHT

Kruyt haalde in zijn toespraak ook uit naar de collega's van Smits Alvarez die ook toegang tot de partijrekening hadden. Wat hem betreft werd het raadslid in verleiding gebracht. "Ik ga het niet goedpraten, maar het was net zo fout dat dit heeft kunnen gebeuren, zo lang heeft kunnen gebeuren."
Vermoedelijk komt het onderzoeksrapport later deze week naar buiten..

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.