Rijschool zwaar gedupeerd na diefstal De Bilt

© Koert Walraven
DE BILT/UTRECHT - De Utrechtse Veronica Verkeersschool is voor ruim 50.000 euro gedupeerd, omdat er zes exclusieve scooters zijn gestolen. De voertuigen werden ontvreemd uit de loods van de rijschool, aan de Universiteitsweg in De Bilt.
Eigenaar Ernest Alvares laat aan RTV Utrecht weten dat het gaat om exclusieve scooters van het merk Vespa Piaggio, waar in Nederland maar een paar van rijden. In één geval gaat het om de enige motorscooter van Nederland. Er zijn ook jassen, helmen en portofoonsets meegenomen.

KOTSMISSELIJK

De dieven hadden een hek vernield en een raam vernield om binnen te komen. Er was geen alarmsysteem in het voormalige tuincentrum aanwezig. Alvares ontdekte de diefstal zondagochtend. Hij is er "kotsmisselijk" van en zegt "er een kater aan overgehouden te hebben".
Het ergst vindt hij misschien wel dat de dieven waarschijnlijk bijna niks kunnen met de motorscooters, omdat ze zo exclusief zijn zullen ze niet makkelijk verkocht kunnen worden, denkt hij. Het gaat onder meer om de types Liberty 125, GTS en Gilera 850.

AANGIFTE

Alvares is nu in overleg met de importeur om snel vervanging te regelen, zodat zijn lessen gewoon door kunnen gaan. Mogelijk worden lessen deze week afgezegd. De voertuigen die niet zijn gestolen heeft de rijschoolhouder trouwens direct in veiligheid gebracht.
Alvares heft aangifte gedaan van de diefstal. De politie doet onderzoek naar de diefstal. Getuigen worden opgeroepen om zich bij de politie of bij de rijschoolhouder te melden.

Rijschoolhouder Ernest Alvarez over de gestolen scooters
Rijschoolhouder Ernest Alvarez hoopt op getuigen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.