Stille tocht voor doodgeschoten jongen

AMERSFOORT - In Amersfoort wordt woensdagavond een stille tocht gehouden voor de jongen die zaterdag werd doodgeschoten op straat. De tocht wordt georganiseerd door vrienden van de 16-jarige Babak. Via de Utrechtsestraat gaat de route via de Langestraat naar de Kamperbinnenpoort.
De 19-jarige verdachte die is aangehouden voor de dodelijke schietpartij in hartje Amersfoort heeft inmiddels bekend. Het slachtoffer werd 's middags beschoten op de Kamperbinnenpoort, terwijl in nabije omgeving veel mensen aan het winkelen waren.
Volgens een woordvoerder van de politie liep de jongen nog enkele meters en zakte hij daarna in elkaar. Hij was al aan zijn verwondingen overleden toen de politie arriveerde.
De omgeving werd afgezet en de technische recherche startte een sporenonderzoek. De politie hoorde een groot aantal getuigen en een paar uur later werd de 19-jarige Amersfoorter thuis aangehouden.
Wat de aanleiding voor de fatale schietpartij is geweest, is nog niet bekend. In ieder geval kenden de betrokkenen elkaar. Volgens omstanders had het incident te maken met een ruzie over een meisje en was het slachtoffer van Iraanse afkomst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.